TRE-pingete ja stressi vabastamise praktikaõhtu Tartus

R 23. okt 18.00-20.00 Domus Dorpatensis saalis
Kliki pealkirjal ja vaata kogu sündmust

Keha ja meele pingete vabastamise harjutused
TRE – Pingete ja traumade vabastamise praktikaõhtu
(Trauma & Tension Releasing Execises)

Juhendaja Tiia Lõoke – TRE diplomeeritud juhendaja, psühhoterapeut ja hingamisterapeut

R 23. oktoobril 18.00-20.00
Domus Dorpatensis saalis

Raekoja plats 1/ Ülikooli 7, Tartu
(2. korrus, sisenemine Ülikooli tänavalt)

Osalustasu: 15 eurot
Kui võtad kaasa pereliikme või sõbra, siis mõlema osalustasu on kokku 25 eurot 🙂

Palun registreeru online: http://goo.gl/forms/QUTJ4yLIQB
või virge.kuivjogi@gmail.com või 524 0468

Võta kaasa joogamatt ja pleed.
Pane selga mugavad riided (jalga püksid millega joogalaadseid harjutusi teha).

Alustame sissejuhatusega, kus käsitleme TRE meetodi mõnda aspekti, siis teeme läbi kõik TRE harjutused ning lõpetame TRE lõpuharjutuse – lõdvestusega põrandal. Ja kõige lõpuks teeme keha-meelt-vaimu integreeriva meditatsiooni.
Kohtade arv on piiratud!

TRE on revolutsiooniline stressi ja traumade tervendamise meetod, mis põhineb kehaterapeudi David Berceli (PhD) kogemustel ja uuringutel, kes on inimeste traumade tervendamise ja uurimisega tegelenud mitmel pool maailmas rohkem kui 30 aastat. Oma kogemusest lähtuvalt on ta välja arendanud traumadest ja pingetest vabastamise harjutused (Trauma & Tension Releasing Execises – TRE).

Tegemist on kindlas järjekorras sooritatud keha vibreerima panevate stressist vabastavate harjutustega. Need harjutused vabastavad kehasse pingetene ladestunud üleelamised ja traumad. Ainult rääkimine traumade ja stressi käsitlemisel aitab meid vähe. Õnnetusjuhtumist või traumast rääkimine toimib ajukoore tasandil, enamus psühhoteraapiaid mõjuvad meie aju keskmisele osale hõlmates meie emotsioone. TRE meetod toimib aju kõige vanema osa – aju tüve – tasandil, mis tervendab meid väga sügavalt kehasse kuhjunud vanade pingete vabanemise kaudu. Omandades need harjutused saab neid kasutada iseseisvalt igapäevaelu stressi ja tööstressi maandamisel.

Nendele harjutustele võib läheneda kui kergesti õpitavale eneseabi programmile. Seda programmi on üllatavalt lihtne omandada, ja see programm on väga kasulik laiadele inimrühmadele, seal hulgas eriti abistavate elukutsete esindajatele, “sekundaarse ” trauma riskiga inimestele.

Loe ja vaata lisaks:
Tiia Lõokese artiklit: Lase oma kehal väriseda!
http://www.algallika.ee/vabasta-end-stressist-lase-kehal-variseda-kui-ta-seda-vajab/

TRE-st artikkel Tervis Üksis, intervjuu kehaterapeutide Ole Ry ja Susanne Andresiga
http://www.algallika.ee/wp-content/uploads/2014/09/TRE-st-artikkel-TErvis-Yksis.pdf

videoklipp TRE-st Kanal 2-s: http://algallika.ee/video/trevideo.html

TRE-meetodi looja dr. David Berceli koduleht www.traumaprevention.com

Tiia Lõokese koduleht: www.voog.ee

Info ja videoklipp TRE-st siin: http://www.algallika.ee/tre-meetodi-praktikaohtud/